De behandeling

2.1 De behandeling

Bij uw eerste bezoek breng ik na een vraaggesprek en onderzoek uw problemen in kaart. Ik luister naar uw klacht, ervaring en voorgeschiedenis. Daarna kijk ik naar de bouw van uw lichaam en onderzoek hoe u uw lichaam gebruikt bij houdingen en bewegingen. Wanneer de relatie tussen klacht en lichaamsgebruik gevonden is, volgt - in overleg met u - de behandeling.

 

2.2 Gezondere houding

Ik leer u oefeningen en begeleid en train u in het aannemen van een gezondere houding. Stijve spieren en gewrichten worden soepel gemaakt, gespannen spieren los en slappe spieren sterk. Zo kunt u weer optimaal functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten.
Elke behandeling duurt 35 minuten. De hoeveelheid behandelingen en de frequentie die nodig is, verschilt per klacht en persoon. De behandelingen worden gegeven aan de praktijk of - indien noodzakelijk - aan huis.
Voor meer informatie over oefentherapie verwijs ik u graag naar de website van de Vereniging Van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck: www.vvocm.nl

 

2.3 Meerwaarde Cesar &Fysio

Waarom ben ik zowel Cesar als Fysiotherapeut? Behandel ik daarom anders? Vragen die vaak gesteld worden.

Het antwoord:
Door mijn scholing in Oefentherapie Cesar observeer en analyseer ik uw houding en de bewegingen die u maakt heel grondig. Dit is namelijk de basis van waaruit ik een behandelplan met u maak.
Fysiotherapie is erop gericht om het lichaam en zijn spieren door training sterker te maken. Want door sterkere spieren sluipen er minder snel fouten in bewegingen, wordt het lichaam meer weerbaar en daardoor kunnen klachten verminderen.

Ik gebruik voor mijn behandeling het beste van deze twee:
De basis is nog steeds de observatie volgens de methode van Oefentherapie Cesar, maar vanuit de Fysiotherapie ga ik met u aan de slag om spieren te versterken. Niet door te trainen met allerlei apparaten alsof u op een sportschool bent, maar juist door te kijken naar bewegingen in de dagelijkse praktijk. Daarmee worden oefeningen zo ‘makkelijk’ mogelijk. Bijvoorbeeld door spierkrachtsoefeningen te maken van traplopen, fietsen of opstaan uit een stoel.

 

2.4 Specialisatie

Door de beroepsvereniging wordt regelmatig scholing geadviseerd en aangeboden. Naast deze geadviseerde scholing heb ik me de afgelopen jaren verdiept in:
• Statische en dynamische stabilisatie van het bekken en wervelkolom
• Cervicogene duizeligheid en Benigne Paroxismale Positie Duizeligheid (BPPD)
• Parkinson en Parkinsonisme
• fysiotherapeutische mogelijkheden oncologische cliënten

Deze kennis komt me vaak van pas bij de behandeling van
• Mensen met duizeligheidsklachten .
• Mensen met Parkinson en Parkinsonisme
• Ouderen

Daardoor behaal ik bij deze groepen dan ook goede resultaten.