ParkinsonNet

3.1 ParkinsonNet

ParkinsonNet is een netwerk van gespecialiseerde zorgverleners die onderling samenwerken. Op dit moment zijn neurologen, parkinsonverpleegkundigen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten betrokken. Ook ik ben aangesloten bij ParkinsonNet. Naast scholing en samenwerking houd ik, door deelname aan het netwerk, mijn kennis van nieuwe ontwikkelingen actueel.

Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben te maken met een veelheid aan symptomen en optredende problemen. Bijvoorbeeld:
• in de zelfverzorging
• het huishouden,
• het beroep
• en de communicatie

Vaak zijn meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van deze problemen. Het is belangrijk dat patiënten deskundig begeleid worden en dat zorg en behandelingen goed op elkaar afgestemd zijn. Daarom neem ik neem deel aan ParkinsonNet.

Het samenwerkingsverband van zorgverleners van ParkinsonNet is regionaal georganiseerd. Hierdoor kunt u dichtbij huis of zelfs bij u thuis behandeling ontvangen.

3.2 Wat doe ik in ParkinsonNet?

Als oefentherapeut begeleid ik problemen die optreden door Parkinson(isme) bij dagelijkse handelingen zoals zitten, staan, lopen, bukken, opstaan (van bed of uit stoel), omdraaien (bij lopen of omdraaien in bed). Daarnaast kunnen extra oefeningen aangeboden worden gericht op bijvoorbeeld balans, spierkracht en conditie.

Daarnaast deel ik mijn praktijkruimte met Stephanie Ouwens. Ook zij is lid van ParkinsonNet. Zij is logopediste en begeleidt spraak- en slikproblemen als gevolg van M. Parkinson.